Gode grunner til hvorfor du bør velge fagbrev

Gode grunner til hvorfor du bør velge fagbrev:

Det finnes veldig mange gode grunner til å ta et fagbrev. Ikke bare får du betalt utdanning tidlig i livet, men du stiller også sterkt på arbeidsmarkedet.
Les noen av grunnene til hvorfor du bør ta fagbrev!

Du slår to fluer i en smekk – utdanning og arbeidserfaring

Når du er lærling får du både relevant arbeidserfaring og utdanning på en og samme tid. Mens du utdanner deg får du opparbeidet deg masse kunnskap rundt faget ditt, og er klar til å gå rett ut i jobb den dagen du får fagbrevet. Hva er vel bedre enn en nyutdannet, ferdig opplært arbeidstaker?

Du har mange muligheter etter endt læretid

Mange lærlinger går rett ut i jobb etter de har bestått fagbrevet, men andre velger å ta høyere utdanning eller videreutdanning. Et fagbrev setter ingen begrensninger på hva du kan gjøre i fremtiden. Du kan også ta mesterbrev eller utdanne deg på fagskole. Du får høyere lønn.
En fagarbeider har krav på høyere lønn enn en ufaglært arbeidstaker. Har du fagbrev kan du kreve et visst lønnstrinn.

Du blir ettertraktet på arbeidsmarkedet

Med et fagbrev er du så godt som sikret en jobb. I 2035 vil Norge mangle 90.000 fagarbeidere.

Du får en variert arbeidshverdag

Uansett hvilken retning du velger, kan vi garantere deg en spennende og variert arbeidshverdag. Oppgavene varierer fra dag til dag, prosjekt til prosjekt, og hvilke mennesker du møter.
Om du ikke ønsker deg en jobb der du sitter foran en pult hele dagen, er yrkesfag et sikkert valg.

Du får lønn mens du utdanner deg

Og det er det ikke mange som gjør! Som lærling får du lønn hver måned gjennom hele læretiden. Mens andre opparbeider seg hundretusener i studiegjeld, får du betalt for å både utdanne deg og tilegne deg arbeidserfaring underveis.

Du får brukt både hode og kropp

En yrkesrettet utdanning passer for absolutt alle. Men kanskje spesielt for deg som ikke trivdes så godt med de teoretiske fagene på ungdomsskolen og videregående, men likte de praktiske fagene bedre. Både mens du går på yrkesfaglig program på videregående og når du er ute i lære, er hverdagen fylt med praktisk arbeid og utførelse av oppgaver, fremfor lesing og skriving.

Fagbrevet er ettertraktet dokumentasjon og et kvalitetsstempel på hva du kan

Fagbrevet er papiret som viser at du har fullført læretiden og bestått fagprøven. Dette er et kvalitetsbevis, og ettertraktet på arbeidsmarkedet. Dersom dere er flere i konkurransen om å få jobben og du er den eneste med formell utdanning – kan dette tippe avgjørelsen i din favør.

Comments are closed.